Dhr. mr. J.G. Luiten, Jan

Jan Luiten werd in 1984 beëdigd en maakt sedert 1987 deel uit van Lamping en Luiten. Al tijdens zijn stagejaren binnen de advocatuur ontwikkelde zich bij hem een voorliefde voor het strafrecht, hetgeen ertoe geleid heeft dat dit uiteindelijk zijn hoofdtaak binnen Lamping en Luiten werd. Een eenvoudige en heldere communicatie met cliënt -waarbij maar al te vaak zijn kennis en gebruikmaking van het Twents en Sallands dialect zeer essentieel blijkt te zijn om te komen tot niet enkel praten met, maar vooral ook begrijpen van elkaar- gekoppeld aan een gedegen dossierkennis, hebben telkens weer bewezen van groot belang te zijn bij de uiteindelijke afwikkeling van een strafdossier. Zeuren over punten en komma’s is niet zijn ding, een dossier desnoods gefileerd benaderen zeker wel.

 

Tevens houdt Mr Luiten zich bezig met verkeersrechtelijke aangelegenheden, waarbij het tegen het licht houden van ongevalsanalyses tot zijn vaardigheden behoort. Vanuit zijn voorliefde voor gemotoriseerde voertuigen op 2, 3 of meer wielen is het voor hem beslist geen opgave zich te blijven verdiepen in nimmer stilstaande technieken waarvan de ongevalsanalisten gebruik maken bij het opstellen van hun verslaglegging en analyse.

 

Graag zal Mr Luiten in een gratis kennismakingsgesprek met U doornemen welke vragen er bij U zijn ontstaan na betrokkenheid als bestuurder bij een al dan niet eenzijdig ongeval en de wijze waarop daardoor door politie, verzekeraar e.d. werd gereageerd.

 

Ook alcohol en verkeer (rijden onder invloed, ontzegging van de rijbevoegdheid, verplichte deelname aan een cursus of onderzoek naar Uw geschiktheid als bestuurder) behoren tot de vrijwel dagelijkse werkzaamheden van Mr Luiten.

 

Vanuit zijn overtuiging dat we als samenleving moeten blijven inzetten op de jeugd en haar zo gezond mogelijke weg naar volwassenheid, is Mr Luiten al heel vroeg toegetreden tot  de Vereniging Nederlandse Jeugdrecht Advocaten, nadat hij de zeer gedegen opleiding Jeugdrecht bij het Eggens Instituut heeft afgerond. Het begeleiden van jong-verdachten en hun ouders voor, tijdens en na de strafrechtszitting is bij hem in prima handen.

 

Een ten slotte niet onvermeld te laten onderdeel van het strafrecht wordt gevormd door de Opium Wetgeving. Mr Luiten heeft zeer veel ervaring op dit rechtsterrein en mag terug zien op een na-jarenlang-tevergeefs-proberen uiteindelijk slagen van zijn pogingen begrip bij de zittende magistraten te vinden terzake de enorme hoeveelheid onduidelijkheden met betrekking tot de gedoogbepalingen aangaande het aanwezig hebben van wietprodukten en/of wietplanten. Hij zal U graag antwoord geven op Uw vragen met betrekking tot de Opiumwet.